Juli og august ÅBEN som normalt

Forsikre din klassiske bil

Hvad er en klassisk bilforsikring?

Med udtrykket klassisk bil forestiller alle sig en bestemt bil, men hvad betyder udtrykket klassisk bil? En bil får betegnelsen klassisk bil, hvis den er ældre end 30 år. Når først en bil er klassificeret som en klassisk bil, giver dette en række fordele, herunder en klassisk bilforsikring.

I de fleste tilfælde er den bedste forsikring til din klassiske bil en billig forsikring med de bedste betingelser, eller det bedste forhold mellem pris og kvalitet med gode og fair betingelser.

Sammenlign klassiske bilforsikringer

Der er flere partier, der tilbyder klassiske bilforsikringer, som kan variere fra helt store selskaber til mindre selskaber. Det er klogt at sammenligne relevante forsikringer, inden du tegner en. Der er ofte betydelige præmieforskelle mellem de forskellige forsikringsselskaber. Betingelserne kan også variere betydeligt fra det ene forsikringsselskab til det andet. Det er selvfølgelig en skam at betale for meget, og at sammenligne tager ofte kun et par minutter af din tid. Du kan spare meget på din præmie med dette.

Vælg en komparator og udfyld detaljerne for din klassiske bil. Sammenlign derefter de forskellige præmier og betingelser. Er der en, der opfylder dine behov, kan du ofte nemt tegne en klassisk bilforsikring online.

Et eksempel på et websted, hvor du kan sammenligne klassiske bilforsikringer, er for eksempel:

moneysupermarket.com

Hvad koster en klassisk bilforsikring?

Ligesom med almindelig bilforsikring, har du også forskellige prissegmenter med klassiske biler. Uanset hvor dyr din klassiske bil er, er der udover indkøbsprisen en række andre aspekter, der kan afgøre, i hvilket prissegment din klassiske bil havner. Tænk på andre aspekter, som du skal tage højde for, såsom vedligeholdelse, opbevaring og brændstof.

Der er forskellige egenskaber, som præmien for den klassiske bilforsikring er baseret på. De vigtigste to er den vurderede værdi og alderen på den klassiske bil. I de fleste tilfælde stiger præmien med en højere værdi. I nogle tilfælde betaler du en fast præmie.

Hvis vi ser på et køretøjs alder, betyder det, at jo ældre din klassiske bil er, jo lavere er præmien.

Lav en klassisk bilforsikringsaftale

At lave en klassisk bilforsikring er meget let og tilgængeligt for alle. Du kan nemt gøre dette online, telefonisk eller hos forsikringsselskabet.

Når du laver en klassisk bilforsikringsaftale, vil forsikringsselskabet tage højde for en række punkter, såsom området hvor du bor, om du er blevet suspenderet eller bortvist, antallet af skadefrie år du har opbygget, evt. du har altid betalt alle regninger til tiden og uanset om du ikke har haft kørekort eller straffeattest.

I de fleste tilfælde bliver ansøgning om en klassisk bilforsikring ordnet på ingen tid og tilgængelig for alle.

Regler for forsikring af en klassisk bil

Betingelserne og reglerne er tilgængelige pr. forsikringsgiver. Nogle eksempler på regler, der gælder for næsten alle forsikringsselskaber, er:

- Du skal eje en anden bil, som du bruger som daglig bil.

- Den bil, du bruger hver dag, skal være forsikret i samme forsikringsselskab.

- Der er en minimum og maksimum alder på bilen.

- Der må maksimalt køres et antal kilometer om året med bilen.

- Der er en maksimal vurderingsværdi.

- Du skal sikre ordentlig beskyttelse og sikkerhed af din klassiske bil.

Det er også muligt at tegne en klassisk bilforsikring med opbevaringsklausul. Hvis det er tilfældet, skal du kunne påvise, at din klassiske bil er opbevaret i et lukket rum mellem solnedgang og solopgang. Dette kan føre til en lavere præmie.

Det er derfor ikke tilstrækkeligt at parkere sin klassiske bil i en parkeringskælder, der også er tilgængelig for andre mennesker. Det er heller ikke tilstrækkeligt at placere den klassiske bil under en carport eller bag et hegn. Disse krav varierer efter forsikringsselskab, produkt, type og køretøjets værdi. Det er derfor vigtigt at drøfte dette med dit forsikringsselskab, hvis du mener, at du vil være berettiget til dette.

Nogle pålidelige forsikringsselskaber i England og USA, der også tilbyder klassiske bilforsikringer, er: Moneysupermarket, Admiral, Footman James, Lancaster, AXA, Adrian Flux, Carole Nash, Autoline og Swinton.