Juli og august ÅBEN som normalt

Klassiske bilklubber

Hvad er en klassisk bilklub?

En klassisk bilklub eller et fællesskab er en gruppe mennesker, der deler den samme passion for klassiske biler af et bestemt mærke eller model. Klassiske bilklubber drives ofte af frivillige, som er medlemmer af klubben og har en passion for et bestemt mærke eller model eller måde at køre på. Tænk på at køre stævner, rejse til udlandet eller endda køre terræn.

I årtier har klassiske bilklubber sikret, at mennesker med passion og kærlighed til klassiske biler er forenet. Ofte har disse mennesker en passion for et bestemt mærke eller type, som de kan lide at dele med andre. Hovedformålet med en klassisk bilklub er at komme sammen og have det sjovt med andre klassiske bilentusiaster.

Hvor klassiske bilklubber før hovedsageligt kom sammen fysisk, bliver der nu dannet flere og flere klassiske bilfællesskaber online.

Fordele ved en klassisk bilklub

Mange klassiske bilklubber opkræver et medlemsgebyr i bytte for diverse ekstramateriale såsom arrangementer og klubblade. Disse publikationer indeholder ofte fotos, information fra og om andre medlemmer, råd om service og reservedele, varer og køretøjer til salg. De giver også medlemmerne mulighed for at arbejde på deres netværk ved organiserede arrangementer, hvilket igen medfører forskellige fordele.

Klassiske bilklubber arrangerer møder (møder), der ofte byder interesserede gæster velkommen. Desuden deltager klassiske bilklubber også i forskellige aktiviteter såsom klassiske stævner og shows.

Forskellige typer klassiske bilklubber

Køber du en klassisk bil og vil du være med i en klassisk bilklub, har du flere muligheder. Du kan vælge at melde dig ind i en almindelig klassisk bilklub. Dette er en klub, hvor klassiske biler af alle mærker er velkomne. I så fald behøver du ikke have en specifik klassisk bil til en bestemt klub.

Der findes også klassiske bilklubber, der fokuserer på en samling af mærker, for eksempel en klassisk bilklub, der fokuserer specifikt på folk med en engelsk eller amerikansk klassisk bil. De mest almindelige klassiske bilklubber er dem, der fokuserer på et specifikt mærke, såsom MG Car Club, Austin Healey Owners Club eller Jaguar Daimler Klub.

Der er også klassiske bilklubber, der går et skridt videre og virkelig fokuserer på en bestemt model. Tænk på Ford Mustang Club, Fiat 500 Club eller Citroën 2CV Club.